Jdi na obsah Jdi na menu
 


Středohoří 31. října

V pátek 31. října 2013 mlha byla v dáli, vítr byl slabý a mrazivé sluníčko nás vyzývalo k vzlétnutí. A tak jsme uskutečnili let nad podzimní České středohoří. Právě ten den mi přišlo upozornění Letecké amatérské asociace, že pojištění povinné odpovědnosti mi končí posledním listopadem. Vzhledem k vrtkavému podzimnímu počasí a chladu to může být pro letošní rok i poslední vzlet.
Před námi vzlétl Jirka i Jarda, posléze i Petr. Jirka i Jarda nás pak při letu k Sukoslavi míjeli.
Let to byl příjemný a pohledy nádherné. V dáli zamlžené kopce Středohoří, pod námi ještě zbytky podzimních barev. A tak jsme opět oblétli zříceninu Sukoslavi, posléze i Oltářík a zakroužli nad Košťálovem, oblétli vrch Lovoše s turisty, za zříceninou Opárna oblíbený cíl výletů - penzion a restauraci Černodolský mlýn, pak jsme si prohlédli vinice Žernosek.
Ještě zakroužit nad Portou Bohemicou a vpravo od Kletečné jsme se vraceli domů. Po přistání jsme se shodli, že nám nebyla ani tak velká zima, jak jsme čekali. Ale, přece jenom, teplo vypadá jinak!!! :-)
Z celého letu jsem točil video kamerkou GoPro na křídle, přidávám z něho několik vystřižených snímků a až (za dlouhých zimních večerů) video sestříhám, přidám ho sem.

Odkaz na snímky:

http://letecke.zonerama.com/Album/194725/watch?v=ho7jOYxM2o0&feature=g-upl

 

 


 

 

Fotografie